Tester test #2: URIAGE D.S. gel za pranje

март 20, 2017 2 Comments

Uriage ds gel za pranje lica recenzija, utisci

Nakon duže pauze, nastavljam sa utiscima tester proizvoda koje sam dobila prilikom kupovine i koji su uspeli za kratak period da ostave definitivan utisak. Danas vam pišem o Uriage D.S. gelu za pranje / čišćenje lica.

Osnovno

Uriage D.S. gel za pranje je namenjen koži sklonoj seboreičnom dermatitisu - iritacijama, ljuskanju i crvenilu. Ultra nežna i bogata formula čisti kožu, umiruje je i pročišćava.

Može se koristiti na licu, telu i vlasištu.
Uriage ds gel za pranje lica recenzija, utisci

Sastojci

Sastojci Uriage D.S. gela za pranje su generalno ok, ali ne i savršeni.

Aktivne sastojke čine: Uriage termalna voda, Piroctone Olamine (konzervans koji poseduje anti-mikrobna i anti-fungalna svojstva) i mlečna kiselina.

Ovaj gel sadrži samo dva srednje problematična sastojka: poznati SLS (Sodium Laureth Sulfate) koji može biti slabo komedogen, i Benzoic Acid (konzervans) koji može nekima da iritira oči i stvori alergijske reakcije (retko, ali dešava se).

Listu svih sastojaka ćete naći na CosDNA.
Uriage ds gel za pranje lica sastojci, recenzija, utisci

Utisci

Uriage D.S. gel je predivne plave boje (dole na slici i nije baš jer su mu to bili poslednji izdisaji), ima blag, prijatan miris i vrlo se lako peni. Meni je ova tubica od 8 ml trajala dosta duže nego bilo koji gel u toj količini zahvaljujući tome što je dovoljna vrlo mala količina za celo lice, pa će celo pakovanje od 150 ml zaista dugo trajati.

Lice nežno čisti i ne isušuje ga, i to je ono što me je najviše osvojilo. Nisam osećala zatezanje lica i suvoću kao posle većine gelova pa ne sumnjam da će odgovarati i onima sa suvom kožom.

Kakav je sa seboreičnim dermititisom, ne znam, ali mojoj mešovitoj, osetljivoj i problematičnoj koži je vrlo prijao i nije pravio probleme.

Nisam ga probala na vlasištu, mada moram priznati, baš me zanima kakav bi efekat imao. Ako je neko probao, nek slobodno dole u komentarima podeli svoje iskustvo 😊

Sve u svemu, Uriage D.S. gel za pranje mi se veoma svideo i sigurno bih ga kupila da nisam sebi zadala cilj da se okrenem više prirodnoj i cruelty-free kozmetici. Imate moje preporuke!
Uriage ds gel za pranje lica recenzija, utisci

Količina: 150 ml
Rok trajanja: 9 meseci nakon otvaranja
Testirano na životinjama: Nisam mogla da nađem info 😟
Cena: ~1550-1630 RSD
Gde kupiti:
🛒 Zelena-apoteka.com
🛒 Lily drogerie - web-shop
🛒 U svim bolje snabdevenim apotekama

Ocena: 5/5

Malo nevezano - čiju termalnu vodu bi preporučili? 😊

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

2 comments

Write comments
Ana T
AUTHOR
20. март 2017. 20:26 delete

Nisam probala ništa od Uriage kozmetike, ali ni termalnu vodu, bilo kog proizvođača. Znam da Avene ima dobre preporuke :)

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
20. март 2017. 22:43 delete

I meni je ovo prvenac, volim kada mi se među testerima nađe po neki novitet :)
Pa da, Avene se najviše pominje ali sad već skoro svi "velikani" ima svoju termalnu vodu - Uriage, Vichy, LRP, Ivatherm (mislim da su svojstveni GoodWill apoteci)... Probala bih i termalnu jednog dana pa čisto da čujem utiske iz prve ruke :)

Reply
avatar